Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Alexandru Dirman (AlexDCryptoC)

Pages: [1]
1
Gas = Primul cost partial de care o tranzactie are nevoie sa fie validata prin aprobarea unui smartcontract.

Gwei = Al doilea cost partial care defineste viteza de validare a tranzactiei. (cat de repede sa se trimita monedele de la adresa A la B)


Cand vine vorba de Ethereum Blockchain (ERC20) si la tranzactii intre doua adrese (de la adresa A la adresa B), intotdeuna pentru efectuarea si validarea unei astfel de tranzactii, minerul are nevoie sa fie platit in ceva. Cel care face plata este adresa care trimite suma de cryptomonede de la A la B, iar costul acesteia este calculat in gas. Pe baza functiilor scrise in smartcontract, Ethereum foloseste 21000 gas standard. In cazul in care smartcontractul unui alt token este mult mai stufos si necesita un numar mult mai mare de functii pentru a a fi apelat, fiecarei linii de cod ii este adaugat un gas suplimentar, iar acesta este motivul pentru care majoritatea Ico-urilor folosesc gas de peste 90000. Nu intotdeuna orice tranzactie trimisa de la A la B este cu succes, iar acest lucru se mai poate intampla atunci cand valoarea gasului setat la o tranzactie se afla sub limita decisa de smartcontract.


In concluzie, costul total de plata pentru efectuarea unei tranzactii este calculat dupa urmatoarea formula:

Cost total = Gas*Gwei

In momentul de fata cand reteaua blockchain nu este solicitata din cauza contributiei intr-un ico, recomandarea pentru efectuarea de transferi de etheri de la adresa A la B este de:

Gas: 21000
Gwei: 2
Cost total: 0.04 USD
Timp de validare al tranzactiei: 3-5 secunde.


Pentru calcularea in timp real al costului si timpului de tranzactie, acest lucru se mai poate face si la acest click

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n6mRqkBz3iWcOlRem_mO09GtSKEKrAsfO7Frgx18pNU/edit#gid=0

https://ethgasstation.info/

2
ICO / Cel mai valoros Airdrop a fost Polymath (250 POLY) 410 USD Cadou
« on: February 19, 2018, 04:41:00 pm »
In urma cu 30 de zile, Polymath si-a deschis portile pe piata crypto cu un proiect de blockchain services. La acel moment din cauza hype-ului extrem de mare au stabilit sa inchida public sale-ul pentru investitori, iar pentru orice adresa inregistrata au decis sa-i rasplateasca pe acestia alocandu-le cate 250 Poly gratuit. Calculat la pretul actual pe piata, un polymath se tranzactioneaza pe Kucoin cu nu mai putin de 0.001722 eth, asta insemnand ca 250*0.001722 = 0.4305 eth (410USD).

Sa tot mai primim astfel de atentii!  ;D ;D ;D

https://www.polymath.network/

3
     Pump = Cresterea fortata de un grup sau o organizatie a unei monede in vederea ridicarii pretului acesteia, totodata cu atragerea de investitori noi pe acel moment (profitul obtinut din urma intarziatilor).
     Dump = Opusul pump-ului, ce are ca factor retragerea sumei investite de acel grup sau organizatie in vederea acumularii profitului.

     Din asta rezulta ca cineva pierde iar altcineva castiga in tot acest joc, iar cartile sunt aruncate astfel :

        1) Profitul obtinut din urma pump & dump-ului este venit din partea celor care au fost prinsi in mijlocul ecuatiei, nefacand parte din acel grup sau acea organizatie ce a luat parte la aceste tranzactii, investiile lor venind intr-un moment foarte nepotrivit.

        2) Aceste pump & dump-uri de regula dureaza sub 2 minute ce ajung la cresteri de pana la 150-200%, urmate cu descesterea pana la valoarea initiala a monedei, uneori chiar sub pretul de dinaintea pump-ului.

        3) In urma acestor factori, acest mod de tranzactionare este foarte imprevizibil si de nerecomandat , tinand cont ca intre timp au aparut si numitii 'boti' precum HassBot ce sunt capabili sa tranzactioneze de sute de ori mai rapid fata de o manuta umana :D


Customer Advisory: Beware Virtual Currency Pump-and-Dump Schemes

4
          Termenul de masternodes a fost folosit prima data pentru a descrie masternode-urile Dash , ce au ca utilitate configurarea de computere pe post de server pentru a servi utilizatorilor de crypto monede.

Ce fac masternodes?

          Bazandu-ne pe urmatoarea lista de monezi afisata mai jos, acestea au rolul de:

         1) Functii legate de confidentialitate:
             a) Zcoin;
             b) Pivx;
             c) Dash;
             d) Monetary Unit.

         2) InstantSend:
             a) Dash;
             b) Crown;
             c) Monetary Unit.
 
         3) Cryptocurrency Exchange:
             a) BlockNet;
             b) Exscudo.

         4) Contracte inteligente (smart contracts):
             a) Syscoin;
             b) BosCoin.

Care sunt beneficiile unui masternode?!

             a) Detinand un anumit numar de crypto monede, beneficiezi de un venit pasiv de pe urma acestora prin validarea de tranzactii cu ajutorul masternod-ului tau pus la dispozitie in reteaua blockchain;
             b) Incurajezi si dezvolti comunitatea.

De ce avem nevoie pentru a rula propriul masternode?!

             a) Un calculator ce trebuie sa ramana online 24/7;
             b) Configurarea unui server self-hire cum ar fi: Blue Host;
             c) O cantitate de crypto monede blocate (!), fara posibilitatea de tranzactionare a acestora pe exchangeuri sau cu alte persoane, puse doar la dispozitia masternodului, stocandu-le pe durata intregului proces;
             d) Folosirea unui serviciu de hosting masternode precum: Dash Nodes sau NodeShare.

Care sunt criteriile de selectie pentru investitia intr-un masternode profitabil?!

             a) Crypto moneda in sine si utilitatea acesteia pe piata inainte sa devina un masternode;
             b) Cererea monedei respective pe piata fata de utilitatea ei intr-un masternode;
             c) Suma totala de monezi necesara pentru operarea unui masternode;
             d) Feedback-ul celorlalti participanti deja inregistrati in node fata de evolutia monedei si recompensele acesteia;
             e) Moneda este centralizata sau descentralizata? (a luat fiinta in urma unui pre-ico sau ico?)
             f) Se va schimba pe viitor recompensa pentru blockurile validate?
             g) Cat de mare este importanta monedei pe piata? Se pot cumpara bunuri cu aceasta?

https://www.investitin.com/masternode-list/

5
Beginer's Guide / De ce cryptocurrency si nu bancile!?
« on: February 14, 2018, 01:42:32 pm »
Blockchain  ???

Unul dintre cele mai bune exemple de ce cryptocurrency si blackchain-ul au luat anvergura atat de mare si ar trebui folosite si de noi. (2 min watching)6
Vrei sa participi doar la meet-upuri, ico-urile sunt partea ta favorita sau esti interesat doar de o anumita categorie din forumul nostru.. foarte bine. Intra pe categoria sau pe topicul ales, iar in partea de sus a meniul apasa butonul 'Notifica-ma!' si vei fi notificat prin e-mail doar din categoriile alese de tine.

7
ICO / Bluzelle - cloud descentralizat, x5 atins fata de ico
« on: February 06, 2018, 09:44:49 pm »
top: 0.00071 eth
low: 0.00049 eth
now: 0.0006 eth

8
Trading for Dummies / Top Crypto Exchange-uri (Binance!)
« on: February 02, 2018, 10:52:58 pm »
In functie de preferinte, functionalitati si al interfetei platforma/utilizator, testand si tranzactionand la momentul de fata pe nenumarate exchanguri de cryptocurrency, Binance, (click aici pentru inregistrare) este unul dintre preferatele mele. Cu un fee per tranzactie foarte redus in comparatie cu celelalte platforme, o aplicatie de mobil foarte stabila si nenumarate updaturi de-a cursul timpului, acestia au castigat din urma simpatia a peste 6 milioane de useri inregistrati la momentul actual. Dar nu cum toate reusitele pot tinde spre infinit, un mic dezavantaj il au prin faptul ca exchange-ul nu accepta Fiat (USD/EURO/RON,etc) iar cumpararea monedelor se face doar prin celelalte monede de referinta precum ETH sau BTC. (sau prin CoinFlux, asta ca tot suntem romani).


Kraken al doilea exchange de pe lista dar nu unul atat de bogat precum Binance , are avantajul cumpararii cryptomonedelor direct cu Fiat. Dar cum 'bogatia' mentionata anterior sta si in numarul total de altcoins ce pot fi tranzactionate pe acest exchange, Kraken este mult mai limitat, drept pentru care ramane pe pozitia secunda.

Bittrex de asemeni folosit si el doar pentru schimb de monede fara posibilitatea de cumparare sau retragere cu Fiat.

Si multe altele precum: Poloenix; Bitfinex; KuCoin; Huobi; HitBtc; OkEx iar lista poate continua iar alegerea ramane la latitudinea fiecaruia.  ;D

https://support.binance.com/hc/en-us/articles/360001668872
https://coinmarketcap.com/exchanges/volume/24-hour/ - link in functie de volumul acestora de tranzactionare la 24h
https://exchangewar.info/ - link de referinta spre alte exchange-uri.

9
ICO / ArcBlock public sale 03.02.2018 03:00
« on: February 02, 2018, 09:34:05 pm »
ArcBlock, blockchainul viitorul sau versiunea 3.0 a blockchainului, conform roadmapului lor si-au propus ca pana la sfarsitul anului 2018 sa dezvolte versiunea 3.0 a propiului blockchain cu scopul dezvoltarii de aplicatii noi.

Followers telegram: 55k
Followers twitter: 21k

https://www.arcblock.io

10
ICO / Republic Protocol public sale 03.02.2018 12:00
« on: February 02, 2018, 09:16:29 pm »
Republic Protocol. un dark pool al blockchainului asa cum isi spun ei, sau pe limba noastra un exchange open source descentralizat, se anunta a fi urmatorul ico din categoria exchangurilor descentralizate cu un hype mare, avand in momentul de fata peste 16k followers pe telegram, o echipa de renume si advisori cu nume mari precum cei de la: KyberNetwork sau Santiment. ^^

https://republicprotocol.com

11
Cand vine vorba de crypto, siguranta ar trebui sa fie pe primul loc iar pentru acest lucru am decis sa fac un top al celor mai safe walleturi din punctul meu de vedere:

1) Pe primul loc si poate cel mai putin 'confortabil' este Ledger Nano S, un crypto hardware wallet cu ajutorul caruia va puteti tine in siguranta si transfera monedele de la o adresa la alta doar conectand acest dizpozitiv la calculatorul dumneavoastra. Pentru orice transfer pe care doriti sa il faceti, aveti nevoie ca acest hardware sa fie conectat la desktopul dumneavoastra, totodata confirmand fiecare tranzactie pe care doriti sa o faceti. Un plus ce il face atat de secure este faptul ca la fiecare conectare sunteti obligat sa introduceti un cod pin format din 4 pana la 8 cifre care a fost setat anterior la prima configurare a walletului. Un alt criteriu de securitate este si setul de 20 de cuvinte pentru recuperarea adresei in cazul in care se uita codul pin. De asemenea, aceste cuvinte sunt generate automat de acest wallet, iar dumneavoastra nu va ramane nimic de facut decat sa le treceti la prima configurare a dispozitivului, pe carnetelul din pachetul acestuia in ordinea afisata de pe display. Partea 'inconfortabila' din toata aceasta ecuatie este ca intotdeauna trebuie sa-l aveti in permenta la dumneavoastra pentru orice tranzactie pe care doriti sa o efectuati, plus ca acesta se conecteaza printr-un cablu micro usb to usb. As fi preferat ca aceasta conexiune ledger-desktop sa fie asemenea stickului de memorie...dar m-am obisnuit cu el si asa :D

2) La o pozitie inferioara hardwarului wallet este situat MEW sau https://www.myetherwallet.com
Acesta este o interfata open source de acces la blockchain, un wallet online cu ajutorul caruia va puteti genera propria adresa, cu scopul de a depozita sau transfera modenele de la un utilizator la celalalt. Recomandat in aceasta situatie este sa folositi fisierul de tip JSON pentru accesarea adresei impreuna cu o parola de securitate cunoascuta doar de dumneavoastra.

Adresa generata prin intermediul careia puteti primi sau trimite monede in sistem ERC20 va arata ca in exemplul de mai jos:
0xE415B128e6bef43331bCBe568Ebb1F7D24C7378E

3) A 3 varianta, dar nu tocmai recomandata sunt exchange-urile precum: Binance, Bitrexx, Kraken, etc. In cazul in care optati pentru aceasta varianta, asigurati-va inainte ca atat adresa de e-mail inregistrata pe exchange cat si exchange-ul in sine, au optiuni de two factor autentification pentru o securitate mult mai ridicata.

12
ICO / MedicalChain public sale 01.02.2018 12:00, in loc de masa de pranz
« on: January 31, 2018, 11:51:39 am »
Cu un numar total de peste 50k followers pe telegram, un ICO ce a crescut de la o seara la alta cu o medie de peste 1k utilizatori, MedicalChain anunta un challange atat pentru ei cat si pentru noi din prizma KYC-ul setat la inceputul ICO-ului (o ideea nu prea buna din cauza hype-ului si a tuturor investitorilor ce se vor grabi sa prinda o cota parte din cap-ul ramas, in momentul de fata fiind doar de 4 mil USD dintr-un total de 24 mil USD)
Let's get the gas war started  :D


Intre timp inregistrarile au ramas deschise pana la ora de inceput a ico-ului: https://medicalchain.com/en/token-sale/

Documente necesare: ID, Selfie cu ID, utility bill nu mai veche de 3 luni

13
ICO / TheBeeToken public sale 31.01.2018 22:00
« on: January 30, 2018, 07:08:37 pm »
TheBeeToken, unul dintre cele mai asteptate ico la sfarsit de ianuarie, un airbnb al blockchainului cu peste 50k followers pe telegram, isi deschide portile la public sale-ul din data 31.01.2018, 22:00 ora Romaniei. Dont' be late!  ;D

https://twitter.com/thebeetoken
https://www.beetoken.com/?utm_source=icodrops

14
ICO / Dadi public sale 14:00
« on: January 29, 2018, 10:48:16 am »
Astăzi, pentru cine este interesat de un cloud descentralizat cu 40k followers pe telegram la ora 14, ora României, se anunță public sale ul lui Dadi 😀 In ciuda tuturor controverselor de plagiat al unor rânduri din whitepaper ul lor cu cei de la SONM, eu tot cred ca se duc spre un x1.5 - 2x. Flip Time!

Pages: [1]