Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Alexandru Dirman (AlexDCryptoC)

Pages: [1] 2 3
1
Salut,

In momentul de fata pe pos, cu cat suma, tokenii pe care ii detii in stake sunt mai multi, cu atat si rewardul este mai mare. Pentru fiecare stake, proiectul respectiv(moneda,ico, etc) decide o suma minima initiala, un anumit numar de tokeni ce iti trebuiesc pentru a te contecta in poolul respectiv.

2
Salut,

As spune da si nu in acelasi timp. Depinde de masternodul respectiv, de politicile acestuia si cum au decis ei sa-l faca. Dar de regula, stackeul pe care il faci e la dispozitia ta iar investitia plus rewardul se poate retrage oricand.

3
Salutare,

Super nice sintetizate ^^  ;D

4
As spune un hardware decent, securizat, cu un stacke de tokeni sanatosi pentru ca in momentul de fata majoritatea pos-urilor te recompenseaza in functie de numarul de monezi pe care le-ai pus la 'bataie'. Cu cat ai mai multe monezi, cu atat si rewardul tau este mai mare.

5
Este ok si un calculator home made cu resurse cat de cat bunicele pe el 2016 + dar mai de preferat ar fi un server ce ofera si posibilitate de backup, securizat, cu acces nelimitat la internet.

6
Metamask-ul este interfata ce conecteaza walletul tau cu blockchainul, iar acesta odata configurat in browser pentru fiecare accesare se introduce doar o simpla parola. Pe cand decriptarea walletului cu fisierul Json urmata de validarea acestuia cu parola as zice ca e mult mai sigura din moment in care doar tu deti acel fisier Json, iar pentru fiecare transfer sau interogarea al walletului esti nevoit sa uploadeti atat fisierul Json urmat de validarea cu parola.

7
ICO / Re: Review la Neon Exchange
« on: March 15, 2018, 10:28:52 am »
Mie unul mi se pare un proiect destul de bun si complex in acelasi timp. Am avut timp sa citesc o buna parte din whitepaperul lor, iar in cele din urma am ramas cu o impresie placuta. Pe cealalta parte tinand cont ca este si unul dintre primele proiecte pe NEO ce vor sa-si dezvolte 'propriul' exchange descentralizat, le urez toata bafta, impreuna cu norocul de care si eu am nevoie in loteria lor  ;D

8
Gas = Primul cost partial de care o tranzactie are nevoie sa fie validata prin aprobarea unui smartcontract.

Gwei = Al doilea cost partial care defineste viteza de validare a tranzactiei. (cat de repede sa se trimita monedele de la adresa A la B)


Cand vine vorba de Ethereum Blockchain (ERC20) si la tranzactii intre doua adrese (de la adresa A la adresa B), intotdeuna pentru efectuarea si validarea unei astfel de tranzactii, minerul are nevoie sa fie platit in ceva. Cel care face plata este adresa care trimite suma de cryptomonede de la A la B, iar costul acesteia este calculat in gas. Pe baza functiilor scrise in smartcontract, Ethereum foloseste 21000 gas standard. In cazul in care smartcontractul unui alt token este mult mai stufos si necesita un numar mult mai mare de functii pentru a a fi apelat, fiecarei linii de cod ii este adaugat un gas suplimentar, iar acesta este motivul pentru care majoritatea Ico-urilor folosesc gas de peste 90000. Nu intotdeuna orice tranzactie trimisa de la A la B este cu succes, iar acest lucru se mai poate intampla atunci cand valoarea gasului setat la o tranzactie se afla sub limita decisa de smartcontract.


In concluzie, costul total de plata pentru efectuarea unei tranzactii este calculat dupa urmatoarea formula:

Cost total = Gas*Gwei

In momentul de fata cand reteaua blockchain nu este solicitata din cauza contributiei intr-un ico, recomandarea pentru efectuarea de transferi de etheri de la adresa A la B este de:

Gas: 21000
Gwei: 2
Cost total: 0.04 USD
Timp de validare al tranzactiei: 3-5 secunde.


Pentru calcularea in timp real al costului si timpului de tranzactie, acest lucru se mai poate face si la acest click

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n6mRqkBz3iWcOlRem_mO09GtSKEKrAsfO7Frgx18pNU/edit#gid=0

https://ethgasstation.info/

9
Probleme. Ajutor! / Re: Piata scade
« on: February 21, 2018, 07:41:53 pm »
Salutare,

Aici totul rămâne doar și numai la latitudinea proprie, ce doresti sa faci mai departe cu investitia, targetul pe care ți l ai setat sa l atingi și mai ales cât esti dispus sa pierzi în toată aceasta ecuație.

Eu personal, cu mica experienta din spate și ideea formata despre aceasta tehnologie și piața în decursul a unui an și câteva luni de zile, as fi păstrat ETHrii pe care i am cumpărat și as mai fi așteptat sa vad cum evoluează piața. În cazul unei scăderi mai semnificative, gen eth sa ajungă în jurul sumei de 600-650 usd, din rezervele personale de care nu depind la acest moment și nu mi sunt utile pentru următoarele 6 luni de zile, as fi cumpărat din nou. Dar asta este doar o simpla părere personala a mea si nu un sfat. 😁

Ca după nu se știe cum ne certam mai  ales fiind vorba de banul personal al fiecăruia pe care îl risca 😀😊

Seara faina!

10
Probleme. Ajutor! / Re: Depozit Binance
« on: February 20, 2018, 10:34:58 pm »
Salutare,

Daca dorești să-ți depozitezi monedele pentru o perioada mai îndelungată de timp, ți as recomanda un wallet hardware gen ledger nano s ca este mult mai save. În momentul în care dorești sa le trimiți în jaxx, iar de acolo in Binance,  este un pas în plus pe care l ai putea sari. Totodată făcând acest lucru, nu vei mai fi nevoit sa plătești fees pentru o alta tranzacție intermediara. În cazul tău coin pro către jaxx. Ai putea direct sa i transferi in Binance și cu asta se rezolva toată problema. Referitor la depozitul în jaxx, acesta se face foarte simplu: selectezi de exemplu wallet de btc, se generează wallet ul, click pe receive, introduci suma care trebuie sa ți între din coin Pro (0.1 btc).. Și generate. Iar apoi îți va apărea adresa în care tu vei primii tokenii de la coin Pro. Aceasta va fi totodată și adresa pe care tu o vei trimite lor pentru a-ți face transferul de tokeni achiziționați de pe platforma lor.
Pentru withdraw, retragerea de tokeni din jaxx către binance, procedeul este la fel de simplist: click pe send în jaxx, la enter receiving address se introduce adresa pe care o generează wallet ul din binance (exemplu btc in cazul de fata) se copiază de aici, se introduce în jaxx, iar în câmpul amount din jaxx se va introduce și suma pe care dorești sa o transferi din jaxx în binance. Iar apoi se aștepta efectuarea tranzacției. Aceasta nu durează mai mult de 10 min dacă blockchain ul nu este sufocat de alte tranzacții sau alte investiții în icon-uri.

Seara faina😀

11
Probleme. Ajutor! / Re: Depozit Binance
« on: February 20, 2018, 01:46:40 pm »
Salutare,

De regula 'cheia' adresa generata de Binance este aceeasi. Dar spre binele tau, verifica de 2 ori cheia si asigura-te ca este aceeasi, altfel monedele tale ar putea ajunge la o alta adresa. De asemenea mare atentia si la adresa generata pt wallet-ul de BTC, NEO etc.. si cel de ETH (ERC20). Sunt diferite acestea, iar in cazul in care furnizezi o adresa de ERC20 pentru a primii BTC in ea, s-ar putea sa pierzi toti BTC din tranzactie. Adica nu s-ar putea, o sa-i pierzi cu siguranta  :D

Referitor la depozit printr-un exchange extern da. Am cumparat prin CoinFlux iar procesul trebuie sa fie asemanator.

12
Probleme. Ajutor! / Re: Depozit Binance
« on: February 19, 2018, 11:50:14 pm »
Salutare,

Ce ai urmarit in acele 2 tutoriale si ai descris ulterior, sunt exact pasii perfecti pentru a intra in posesia monedelor cumparate de pe Cryptocoin.pro. Tot ce ramane de facut acum este sa le trimiti adresa generata din depozitul Binance si cam atat. Despre cheia tag, sincer nu am auzit de asa ceva si nu exista. Folosesc Binance-ul foarte frecvent, depozitez si fac withdraw cel putin de cateva ori pe saptamana si nu ai nevoie de absolut nici o cheie 'tag' pe acest exchange.

13
ICO / Re: Criterii selectare ICO
« on: February 19, 2018, 04:59:16 pm »
Salutare,

Cand spun ca m-am inscris inseamana ca le-am dat subscribe, mi-am facut cont pe site-urile lor, iar in functie de perioada lansarii fiecarui ICO , m-am inregistrat la 'coada' pentru whitelist. Inregistrarea pentru whitelist consta de regula prin completarea a doua campuri: adresa de e-mail si adresa walletului din care tu doresti sa investesti (Adresa MEW in cazul tau). Sau alte ori consta si prin urcarea de documente personale, insotite de date aferente documentului in functie de formularul de completare al fiecarui ICO in parte. Aceasta parte mai este numita si KYC (know your customer). Iar de aici ajungem in ultima etapa a procesului de investitie in care noi ca si investitori nu ne ramane nimic altceva de facut decat sa asteptam raspunsul favorabil din partea ICO-ului impreuna cu alte detalii legate despre proiect.

14
ICO / Cel mai valoros Airdrop a fost Polymath (250 POLY) 410 USD Cadou
« on: February 19, 2018, 04:41:00 pm »
In urma cu 30 de zile, Polymath si-a deschis portile pe piata crypto cu un proiect de blockchain services. La acel moment din cauza hype-ului extrem de mare au stabilit sa inchida public sale-ul pentru investitori, iar pentru orice adresa inregistrata au decis sa-i rasplateasca pe acestia alocandu-le cate 250 Poly gratuit. Calculat la pretul actual pe piata, un polymath se tranzactioneaza pe Kucoin cu nu mai putin de 0.001722 eth, asta insemnand ca 250*0.001722 = 0.4305 eth (410USD).

Sa tot mai primim astfel de atentii!  ;D ;D ;D

https://www.polymath.network/

15
Salutare,

Multumesc asemenea.

Intre timp voi mai urca in topicul de ICO proiectele care din punctul meu de vedere indeplinesc o parte din acele criterii si mai ales cele care sunt sustinute si ajuta sa dezvolte viitorul internet 2.0, blockchainul.

Numai bine!  ;D

Pages: [1] 2 3